Tuinontwerp

Een nieuwe tuin is geen impulsieve aankoop waar je snel weer van af kunt. Het is een plek waar je jezelf thuis voelt en tot rust komt en waar je jaren plezier van hebt. Het is daarom belangrijk dat het ontwerpproces met aandacht en goed overleg gebeurt.

Anders dan een gebouw is een tuin niet af nadat hij is aangelegd. Een tuin is een levend geheel dat zich door de jaren ontwikkeld en volwassen wordt en waarbij flexibiliteit belangrijk is. In een tuinontwerp leg ik de basis voor jouw levendige en natuurrijke tuin.

De tuinontwerpen die ik maak worden handmatig getekend en ingekleurd. Hierbij maak ik gebruik van (kleur)potloden en fineliners en gebruik ik alleen bij de opmaak van het definitieve ontwerp een computer.

Tuinontwerp door Buiten is het Groen

Interactief ontwerp

Gevlochten wilgenschutting

Overkapping fietsen met groendak

Hergebruik bestrating in combinatie
met halfverharding

Hergebruik bestrating in combinatie
met halfverharding

Kastanje houten pergola

Stapstenen in het gras

Kruiden en eetbare plantenvak

Muur bedekt met Blauwe Regen

Speels gemetselde zitmuur

Kippenhok met Groendak

Vaste planten en siergrassen

Haardhout opslag

Zo ga ik te werk

1.

Graag kom ik eerst bij je langs voor een kennismaking en bespreken we jouw wensen en ideeën.

2.

Wanneer het van beide kanten klikt, maak ik een offerte voor een tuinontwerp met wel of geen beplantingsplan.

3.

Bij een akkoord van de offerte start ik met de inventarisatie van de tuin door deze in te meten en foto’s te maken van de huidige situatie.

4.

Na een inventarisatie van de tuin wordt al schetsend de locatie en de vormen van de verschillende functies (paden, terrassen, bouwkundige elementen) bepaald. Het schetsontwerp wordt aan je gepresenteerd en er worden suggesties gedaan wat betreft de materiaalsoorten voor de aanleg van de verschillende onderdelen.

5.

Na het schetsontwerp aan je te hebben voorgelegd, worden de laatste wijzigingen verwerkt in het definitieve ontwerp. Dit is een meer gedetailleerd ontwerp dat wordt versterkt met behulp van sfeerbeelden om je een goed beeld te geven van de uiteindelijke tuin.

6.

Wanneer het definitieve ontwerp is goedgekeurd, wordt de beplanting gedetailleerd uitgewerkt tot een beplantingsplan. Dit is een plattegrond die samen met een plantenlijst, inzichtelijk maakt welke plant op welke plek in de tuin komt.

Ontwerp

Aanleg

Het aanleggen van de tuin kan door Buiten is het groen worden gedaan waarbij, afhankelijk van de grootte, hulp wordt ingeschakeld van collega hoveniers. Ook voor de aanleg van losse onderdelen zoals wilgenvlechtwerk, houten constructies (zoals een pergola of vlonder), stapelmuurtjes en kleine stukken straatwerk, kun je bij Buiten is het groen terecht.

De aanleg die door Buiten is het groen wordt verricht kan aan de hand van een offerte worden uitgevoerd of op regiebasis (per uur). Ook is het als opdrachtgever mogelijk om bij bepaalde onderdelen mee te helpen met de aanleg. Dit zorgt tevens voor extra binding met jouw nieuwe tuin.

Aanleg van de tuinen