Vogeltuin in Lunteren

Voor het nieuwe ontwerp van deze kleine achtertuin in Lunteren, moest de nadruk liggen op vogels. Met behulp van een adviesrapport van de vogelbescherming, heeft Buiten is het Groen de uitkomsten hiervan verwerkt in een ontwerp en hebben we de aanleg verzorgd.
Een belangrijk element in de tuin is de kleine vijver waar tuinvogels kunnen drinken en zich kunnen wassen. Er is ook een takkenril gemaakt die zorgt voor de ruimteverdeling in de tuin en ook schuil- en nestgelegenheid biedt aan bijvoorbeeld een Winterkoning of aan kleine zoogdieren als egels.
Het terras dat aan de woning grenst is gemaakt van aanwezige betonstraatsteentjes in combinatie met een halfverharding (Gravier D’Or). Aan het terras hebben we een pergola van geschilde kastanjehouten palen gebouwd die uiteindelijk wordt begroeid met een Clematis en een Klimroos. De padenstructuur loopt vanaf het terras vloeiend door de tuin en wordt opgesloten door Robinia houten strips.
Een deel van de beplanting is behouden gebleven en er zijn nieuwe vaste planten en besdragende heesters aangeplant die een bijdrage leveren aan al het leven in de tuin.

1
2
3
4
5
6
7

1.

De tuin net na de aanleg

2.

Een bloeiende dropplant met de rode peterselievlier en de compostbak op de achtergrond

3.

De vloeiende lijnen in de halfverharding zijn gemaakt met Robinia houten strips

4.

De clematis vindt zijn weg omhoog

5.

Achterin de tuin is een kleine kastanje houten regenton geplaats om het hemelwater van het schuurtje op de te vangen

6.

Aan de warme zijde van het huis hebben we een stapelmuurtje gemaakt van aanwezig materiaal beplant met o.a. muurleeuwenbek, mexicaans fijnstraaltje en verschillende sedumsoorten. In de holtes van het muurtje kunnen insecten nestelen

7.

De pas aangelegde vijver met oeverbeplanting waar vogels kunnen drinken en badderen

Terug naar projecten

<

>

X