Stadstuin in Arnhem

Een stadstuin in Arnhem van een avontuurlijk gezin waarbij het hoogteverschil een hoofdrol heeft gekregen door de twee keermuren gemetseld van verschillende soorten tweedehands materialen. Beide keermuren staan in contact met de natuurlijke vijver en zorgen naast het opvangen van het hoogteverschil, ook voor een bijzondere groeiplaats voor (water)planten en ze bieden schuilplekken voor amfibieƫn. Voor de kinderen is het vanaf de muren mogelijk om het onderwaterleven van heel dichtbij te bekijken.

Vanaf het lager gelegen terras heb je uitzicht op de vijver en biedt de pergola van robinia en douglas hout een beschutte zitplek tussen het groen.

Om de tuin een natuurlijk gevoel te geven is er voor de paden en het lager gelegen terras gebruik gemaakt van een Dolomiet halfverharding. Voor het grote terras bij de woning hebben we de aanwezige gebakken klinkers opnieuw gebruikt, in een ander verband gelegd en geleidelijk laten overgaan in de dolomiet halfverharding.

Voor de beplanting is een gedeelte van de aanwezige beplanting terug geplant en dit is aangevuld met diverse (inheemse) plantensoorten die passen bij de groeiplaats. De beplanting in deze stadstuin kent drie verschillende typen groeiplaatsen. Zo is er een zonnig en droog gedeelte tussen het hoger gelegen terras en de keermuur, een (half)schaduw gedeelte aan de randen van de tuin en het natte gedeelte in de vijver.

Terug naar projecten

<

>

X