Natuurrijke familietuin in Wageningen

Voor deze nieuwbouwtuin op de klei in Wageningen was er de wens om samen met de kinderen te kunnen ontdekken. Er mag veel ruimte zijn voor wilde planten en beestjes. Ook was er een grote wens voor een veranda aan huis. Deze is gemaakt van Douglas hout en gevlochten wilgentenen en vormt het middelpunt van de tuin.

Rondom de veranda is de tuin opgebouwd uit zo natuurlijk mogelijke materialen. Voor de paden hebben we Achterhoeks padvast gebruikt dat wordt opgesloten door vloeiende randen van Robinia hout.  De twee moestuinbakken zijn gevlochten met wilgentenen en om een scheiding te krijgen tussen door voor- en achterzijde van de tuin hebben we boomstammuurtjes gebouwd waar schimmels en insecten zich kunnen huisvesten.

Voor de kinderen is er een zandbak gemaakt van flinke Robinia boomstammen en hebben we geen strak gazon aangelegd maar een kruidenrijk mengsel ingezaaid waarbij het beeld bepaald wordt door bloeiende kruiden. De ‘wilde’ beplanting bestaat uit zoveel mogelijk inheemse soorten die zich thuisvoelen op deze kleigrond zoals kattenstaart, valeriaan, zaagblad en betonie.

 

 

Terug naar projecten

<

>

X