Natuurrijke achtertuin in Groenekan

In deze speelse achtertuin in Groenekan is alleen gebruik gemaakt van rest- en hergebruikte materialen. Een bijzonder onderdeel in deze tuin is het ‘Tiny House’ kippenhok, gebouwd van hergebruikt en onbewerkt Europees hout met sedumdak en een opgeknapt glas-in-lood raam.
Tegen de woning is er een opslagplaats voor haardhout gebouwd van hergebruikte douglas palen, ook met een sedumdak om leven op het haardhok te brengen. De cortenstalen waterschaal, waar waterplanten als kikkerbeet en watermunt groeit, geeft de tuin nog wat meer (water)leven en zorgt voor de aanwezigheid van Libellen.

De diagonale afscheiding in de tuin is een zogenaamd ‘Zweeds hekwerk’. Deze is gemaakt van snoeihout en bevestigd met kokostouw.

 

Ondanks de schaduw groeit er een rijke variatie aan plantensoorten in de tuin en krijgen sommige planten als veldsalie, toortsen, vingerhoedskruid en ijzerhard, de ruimte om zich uit te zaaien waardoor het aan het begin van elk groeiseizoen weer een verassing is waar de planten zullen opkomen.

 

Terug naar projecten

<

>

X