Beplantingsplan

In een beplantingsplan maak ik een combinatie van plantsoorten waarbij ik uit ga van uw wensen als opdrachtgever, de sfeer die we voor ogen hebben en de mogelijkheden wat betreft het onderhoud van de beplanting. Daarnaast spelen de groeiplaatsfactoren in uw tuin (grondsoort, mate van zon/schaduw) een belangrijke rol bij de keuze van de plantsoorten.

Een beplantingsplan wordt op maat en in overleg gemaakt. Ik werk niet met een standaard combinatie die ik op meerdere plekken toepas. De plek waar de planten moeten komen wordt geanalyseerd en de wensen van u als tuineigenaar worden grondig doorgenomen. De juiste planten op de juiste plek is het uitgangspunt en het geheel moet er natuurlijk ook (in ieder geval het grootste gedeelte van het jaar) aantrekkelijk uitzien.

Beplantingsplan
Beplantingsplan
Beplantingsplan
Beplantingsplan

"Een beplantingsplan kan een onderdeel zijn van het ontwerp, maar ook zonder tuinontwerp kan ik een beplantingsplan voor u opstellen."

Structuur

Bij het combineren van planten let ik hoofdzakelijk op blad- en bloemstructuren en iets minder op (bloem)kleur. De meeste planten bloeien relatief gezien maar een korte periode tijdens het groeiseizoen waardoor het voor het beeld vaak belangrijker is dat er het gehele groeiseizoen (maar ook tijdens de winter) een sterke structuur staat met verschillende bladvormen, hoogtes, bloemvormen en ook kleuren.

Een beplantingsplan kan een onderdeel zijn van het ontwerp, maar ook zonder tuinontwerp kan ik een beplantingsplan voor u opstellen. Neem voor vragen of advies gerust contact met ons op.